Congresvoorzitter

Voorzitten van congressen niet alleen nuttig, maar ook leuk

Henri Kruithof zit (staat) naast zijn dagelijkse werkzaamheden ook regelmatig congressen en conferenties voor. Door zijn activiteiten binnen en rondom de politiek heeft hij zich steeds meer ontpopt als een kritische, maar ook humorvolle voorzitter.

Recente voorbeelden zijn politieke bijeenkomsten met ministers en Kamerleden als gast. Maar ook een congres van juristen en dierenartsen over het thema dierenwelzijn. Of een congres van stedenbouwkundigen, architecten en politici over de toekomst van de Groningse binnenstad.

Kruithof bereidt zich intensief voor op de inhoud van de bijeenkomst, zonder daarbij te proberen een ‘insider’ te worden. Als voorzitter probeert hij altijd een gepaste afstand te houden van het onderwerp, vooral ook om ervoor te zorgen dat de deelnemers begrijpelijke taal spreken en jargon zoveel mogelijk mijden.
Door de gepaste afstand tot het onderwerp kan hij boven de partijen staan; hun de ruimte geven, maar ook afkappen als de discussie te gedetailleerd wordt of anderszins de verkeerde kant op gaat.Kruithof is niet ‘een bekend gezicht’. Als u zo iemand zoekt moet u elders zijn. Hij is echter een deskundig voorzitter die conferenties, groot of klein, in goede banen kan leiden, zodat de deelnemers na afloop het gevoel hebben naar een nuttige bijeenkomst te zijn geweest.

Hij is graag bereid met de opdrachtgever te overleggen over de inhoud en opzet van en over de randvoorwaarden voor een succesvolle bijeenkomst.